سلامت نیوز:محاسبات نشان میدهد از سال۹۲ که نخستین رأی وقف به نفع وقف جنگل آقمشهد صادر شد، این موقوفه میتوانست تا به امروز، ۱۶ تا ۲۰میلیارد تومان از خانههای این روستا، جنگل و زمینهای آق مشهد درآمد داشته باشد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه همشهری ،این اعداد مربوط به برداشت چوب، حق اجاره زمینهای زراعی و املاک است. با بررسی درآمدهای حاصل از وقف روستا و جنگل آقمشهد به نفع متولی وقف این مجموعه ۵۶۰۰هکتاری، در پی پاسخ به این سؤال برآمد که پیگیری وقف آقمشهد توسط «ح.خ» و هزینههای فراوانی که او برای دریافت حکم وقف این بخش از جنگل هیرکانی از سال۸۲ تا ۹۲ متحمل شده است، چه سودی برای او و مجموعه در اختیارش داشته است؟
اطلاعات اختصاصی از منابع محلی و تماس با ساکنان منطقه نشان میدهد که مالکان ۴۷۰هکتار از زمینهای کشاورزی روستای آقمشهد باید حق وقف پرداخت کنند. علاوه بر آن، منازل مسکونی ساختهشده در محدوده وقفی نیز باید سالانه رقمی بهعنوان حق وقف به شخص متولی پرداخت کنند. این درآمدها البته فارغ از درآمد برداشت چوبهای جنگلی از جنگل آقمشهد تا ابتدای سال۹۹ است.
آنطور که بهرهبردار منابع چوب جنگل آقمشهد گفته است، سالانه دستکم ۲میلیارد تومان درآمد از محل برداشت چوبهای شکسته و افتاده از این منطقه حاصل شده است. اگرچه براساس قانون طرح تنفس جنگل برداشت چوب از درختان سالم ممنوع است، اما تصاویری از قطع درختان جنگل آقمشهد به همشهری رسیده که نشان میدهد درختان بسیاری تنها طی سالهای اخیر در جنگل آقمشهد قطع شده که درآمد ناشی از قطع درختان سالم در این گزارش محاسبه نشده است.
درآمد میلیاردی موقوفه کجاست؟
زمینهای زراعی، املاک مسکونی و چوب ۳محل درآمد اصلی موقوفه آقمشهد است و براساس محاسبه همشهری، وقف آقمشهد میتوانسته از سال۹۲ که حکم تأیید موقوفه بودن جنگل و روستای آقمشهد را دریافت کرد، تاکنون بهطور متوسط سالانه ۳میلیارد تومان درآمد داشته باشد و این عدد تاکنون به ۱۶ تا ۲۰میلیارد تومان برسد.
اگرچه کارشناسان اسناد و املاک کشور، به ماهیت سند وقف ۵۶۰۰هکتار از جنگلهای هیرکانی آقمشهد خدشه وارد کردهاند، اما براساس کتیبه وقفی، موقوفه آقمشهد غیرمتصرفی است و حتی اداره اوقاف هم نمیتواند در آن دخالت کند و هر تصمیمی درباره آن تنها در اختیار متولی وقف است.
همچنین براساس تنها سندی که «ح.خ»، متولی موقوفه به آن تکیه کرده و مربوط به دوره پهلوی اول است، املاک موقوفه وقف امامزاده حارث است که باید خرج مراسم مذهبی و تعمیر و روشنایی این بقعه شود. اما پرسش اینجاست که آیا او طی سالهای اخیر واقعا درآمد سالانه حدود ۳میلیارد تومان را که براساس محاسبه همشهری میتوانسته از محل املاک و اراضی زراعی و برداشت چوب بهدست آورده باشد، خرج موارد اشارهشده در وقفنامه کرده است؟
وب سایت منبع خبر : salamatnews